Yksinkertainen kermainen mansikkakakku mascarponekermalla – Sulaa suussa!

Valmista herkullinen kermainen mansikkakakku mascarponekermalla, joka kirjaimellisesti sulaa suussa! Tämä yksinkertainen resepti sopii mihin tahansa juhlaan tai illallisen jälkeiseen makeaan paikkaan. Rehevien mansikoiden ja pehmeän mascarponekerman yhdistelmä luo vastustamattoman jälkiruoan, jota rakastat. Olitpa sitten kokenut konditoria tai aloittelija, tämä kakku on helppo valmistaa ja se miellyttää taatusti kaikkia makean ystäviä.

Vieraile myös Facebook-ryhmässämme , josta löydät hyviä vinkkejä joka päivä.


Yksinkertainen kermainen mansikkakakku mascarponekermalla

Mitä tarvitsemme:

Taikina:

  • 3 munaa
  • 80 g sokeria
  • 10 g vaniljasokeria
  • suolaa – maun mukaan
  • 85 g jauhoja
  • 25 g sulatettua voita
  • 25 ml maitoa

Mansikkakerma:

  • 250 g tuoreita mansikoita
  • 2 munaa
  • 50 g sokeria
  • 5 g vaniljasokeria
  • 25 g maissitärkkelystä
  • 125 g mascarponea
  • 250 ml kermavaahtoa 33 % rasvaa

Miten edetä:

1. Taikina: Vatkaa munat kulhossa, lisää sokeri, vaniljasokeri ja suola – vatkaa. Kaada seuraavaksi seulotut jauhot kulhoon – sekoita, lisää sitten sulatettu voi ja maito – jatka sekoittamista tasaiseksi.

2. Kaada seuraavaksi taikina leivinpaperilla päällystettyyn muottiin/vuokaan, joka on asetettu leivinpellille, ja muotoile se vartaalla mihin tahansa kuvioon.

3. Paista esilämmitetyssä uunissa 165 °C:ssa 30 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Poista muotti/vuoka uunista paistamisen jälkeen, anna taikinan jäähtyä ja käännä se toiselle puolelle.

4. Mansikkakerma: Laita ensin puhdistetut ja kuutioidut tuoreet mansikat astiaan ja sekoita ne sauvasekoittimella mansikkasoseeksi.

5. Kaada munat kattilaan ja lisää sokeri – vatkaa/sekoita. Mausta sitten vaniljasokerilla ja lisää maissitärkkelys – jatka sekoittamista. Kaada lopuksi mansikkasose kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Kun kerma on kiehunut, siirrä se kulhoon, peitä kelmulla ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

6. Poista jäähtynyt taikina vuoasta, poista folio ja leikkaa taikinan yläosa pois. Aseta sitten taikinan pohja takaisin foliolla vuorattuun vuokaan/vuokaan ja aseta se hetkeksi sivuun.

7. Laita mascarpone suureen kulhoon ja lisää kermavaahto 33 % rasvaan – vatkaa jäykäksi vaahdoksi ja lisää vähitellen vaahdon joukkoon mansikkavaahto. Lusikoi saatu kerma koristepussiin ja muotoile sillä aaltoja leivonnaisiin. Tasoita lopuksi kerma tasaiseksi ja laita jääkaappiin 3 tunniksi jähmettymään.

8. Ota kakku pois jääkaapista 3 tunnin kuluttua, poista folio ja koristele reuna lopulla kermalla.

9. Tarjoile se rakkaudella, hyvällä maulla ja armolla.

Ystävät, toivotamme teille hyvää makua!

Jos sinulla on myös suosikkiresepti, muista lähettää se Facebook-ryhmäämme ja vieraile ryhmässä, josta löydät paljon hyviä reseptejä joka päivä.


VIDEO-OPAS: