Juustoannokset ovat nopea, helppo ja erittäin maukas tapa nauttia juustojen ja kinkun yhdistelmästä yrttien ja mausteiden kanssa. Se on täydellinen resepti iltapalaksi tai epätavalliseksi lämpimäksi illalliseksi.
- Erilaisia juustoja (eidam, parmesaani jne.), hienoksi raastettuna – yhteensä 350 g.
- Kinkku, hienoksi viipaloituna
- Persilja, hienonnettu
- Kananmunia – noin 5 kappaletta juuston määrästä riippuen.
- ruokalusikallinen majoneesia
- 3 valkosipulinkynttä, murskattu tai hienonnettu.
- Suolaa, pippuria, chiliä maun mukaan
- Veka-leipä
[irp posts=”301259″ ]
Menettely:
1) Täytteen valmistelu: Raasta juustot hienoksi kulhoon. Lisää hienonnettu kinkku, hienonnettu persilja, kananmuna, majoneesi, murskattu valkosipuli, suola, pippuri ja chili. Sekoita kaikki huolellisesti.
2) Päivällisen valmistaminen: Leikkaa kansi kahtia, jotta saat kaksi litteää puolikasta.
3) Täytteen levittäminen: Levitä juustoseos tasaisesti kannen kummallekin puoliskolle.
4) Paahtaminen: Kuumenna pannulla öljyä tai voita ja aseta kannet täytteineen alaspäin pannulle. Paista keskilämmöllä kullanruskeaksi, käännä sitten varovasti ja paista myös morsiamien toinen puoli.
[irp posts=”308575″ ]
Johtopäätös
Valmiit juustopihvit ovat rapeita ulkoa ja mehukkaita sisältä. Tämä yksinkertainen ruokalaji on loistava ratkaisu, kun tarvitset nopean ja maukkaan illallisen. Parhaan maun saamiseksi on suositeltavaa tarjoilla lämpimänä.