Valmista nämä maukkaat kotitekoiset seppeleet kuohkealla kermalla!

Tämän päivän resepti, upeisiin kotitekoisiin kransseihin ylellisellä keltuaiskermaisella kermalla, lainattiin Facebook-ryhmässämme lukijaltamme Libu Arna Kysiltä, kiitos hänelle. Voit myös jakaa suosikkireseptisi kanssamme tässä ryhmässä. Lisää vain kiva kuva ainesosineen ja valmistusprosessi. Otamme tämän reseptin mukaan . Voit myös jakaa meidän ja muiden tämän ryhmän lukijoiden kanssa, mitä sinulla on tänään lounaaksi tai mitä herkkua valmistat syntymäpäiväjuhliin.

Mutta nyt takaisin tämän päivän reseptiin. Valmistaminen on hieman työläämpää, mutta nautit tästä jälkiruoasta sitäkin enemmän jälkeenpäin. Joko kuola kuolaa? Tehdään yhdessä näitä herkullisia kotitekoisia seppeleitä munankeltuaiskermalla!

Lisää upeita reseptejä löydät myös Facebook-sivuiltamme.

Jos etsit lisää herkkuja, kokeile ehdottomasti tätä


Herkullinen resepti kotitekoisiin kermaseppeleisiin:

Mitä tarvitsemme:

Taikina:

  • 250 ml vettä
  • ripaus suolaa
  • 100 g voita
  • 200 g tavallisia jauhoja
  • 6 pientä munaa

kerma:

  • 500 ml maitoa
  • 5 munankeltuaista
  • 100 g mannasokeria
  • 2 annospussia vaniljakastiketta
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 100 g voita

Tästä määrästä saadaan noin 35-40 seppeleen verran.


Miten edetä:

1) Aloita kaatamalla maitoa mukiin. Sekoita joukkoon vaniljakastikejauhe ja vatkaa joukkoon munankeltuaiset. Kiehauta loput maidosta miedolla lämmöllä. Kaada hieman maitoa mukiin, jossa on vaniljakastike ja munankeltuaiset. Sekoita huolellisesti. Kaada se sitten takaisin kattilaan ja anna kiehua hetki koko ajan sekoittaen. Kun se on paksuuntunut, siirrä sivuun ja sekoita joukkoon sokeri ja voi. Peitä kelmulla. Laita tämä suoraan vanukkaan päälle, ainakaan se ei aiheuta veden hyytymistä. Jäähdytä jääkaapissa (mieluiten yön yli).

2) Laita vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää suolavoi. Kiehauta uudelleen. Lisää siivilöidyt jauhot ja vähennä lämpöä. Jatka sekoittamista, kunnes taikina on tasaista eikä tahmeaa. Sekoita 2-3 minuuttia, kunnes pohjaan alkaa muodostua valkoinen kuorrute.

3) Siirrä taikina kulhoon ja sekoita hitaasti. Sekoita munat vähitellen yksi kerrallaan haaleaan seokseen. Sekoita jokainen yksittäinen muna hyvin joukkoon.

4) Siirrä taikina pursotinpussiin ja aloita yksittäisten seppeleiden muotoilu leivinpaperilla vuoratulla pellillä.

5) Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia. Älä avaa uunia paistamisen alussa! Jos olet valinnut suuremman kokoisen seppeleen, laske lämpötila 20 minuutin jälkeen 160 asteeseen ja anna paistua loppuun 10 minuuttia.

6) Paistamisen ja jäähtymisen jälkeen taita seppeleet vain tuttuun tapaan.