Upea jälkiruoka (eikä vain) sunnuntaiksi: Banaanit, raejuusto ja kahvi kosteassa jälkiruoassa, joka ei jätä murua jälkeensä.

Jos sinulla on kotona raejuustoa ja banaaneja, kokeile tätä herkkua. Tämä jälkiruoka sopii täydellisesti juhlimiseen ja itsesi hemmotteluun arkisin.

Ennen kuin siirrymme leivontaan, tarjoamme reseptejä muihin erityisen maukkaisiin ja myös helppoihin banaaniherkkuihin:

Kypsät banaanit ja tuore raejuusto

eivät ole vieraita pöydissämme, joten aina on syytä lisätä uutta inspiraatiota väliin. Varsinkin, jos kyseessä on helposti valmistettava jälkiruoka, joka maistuu taivaalliselta ja näyttää myös hyvältä.

Ja juuri sellainen jälkiruokamme on tänään. Banaanin ja tuorejuustokerman väliin ripoteltuja kaakaonibsejä, joiden kruunaa ohueksi viipaloitu banaani, jonka päälle sokerisiirappia ja tilkka kahvia. Tätä herkkua on pakko kokeilla.

Tässä on resepti:

Resepti banaani-juustokakku kahvisiirapilla

Kuorta varten tarvitsemme: 5 kananmunaa (M), 5 ruokalusikallista raakasokeria, 3 ruokalusikallista öljyä, 2 ruokalusikallista haaleaa vettä, 4 ruokalusikallista puolikarkeaa jauhoa, 2 ruokalusikallista kaakaota, 2 teelusikallista leivinjauhetta ja ripaus suolaa.

Täytettä varten tarvitsemme: 2 pienempää kypsää banaania, 100 g pehmennettyä voita, 500 g pehmeää raejuustoa, 100 g smetanaa, tomusokeria maun mukaan, lisäksi yksi banaani päälle.

Siirappeja varten tarvitsemme: 100 g raakasokeria, 4 rkl vettä, rkl sitruunamehua ja 3 rkl mustaa kahvia.

Menettely:

1) Lämmitä uuni 180ºC:een ja vuoraa pienempi vuoka (27×17 cm) leivinpaperilla.

2) Kuori: Vatkaa munat sokerin kanssa vaaleaksi ja vaahdoksi (vatkaa vähintään 5 minuuttia), lisää öljy ja vesi ja siivilöi jauhot nestemäiseen pohjaan, joka on sekoitettu kulhossa kaakaon, leivinjauheen ja suolan kanssa. Vaivaa kevyesti tasaiseksi, kuohkeaksi taikinaksi, jonka kaadat vuokaan ja paistat noin 20-25 minuuttia. Anna kuoren jäähtyä kokonaan ja leikkaa se sitten vaakasuoraan kahteen levyyn.

3) Täyte: Muussaa banaanit haarukalla. Vatkaa pehmennetty voi ja tuorejuusto tasaiseksi, sekoita sitten banaanit ja tomusokeri maun mukaan. Sekoita lopuksi smetana kevyesti kerman joukkoon.

4) Siirapit: – Siirapit: – Siirapit: – Siirapit: – Siirapit: Keitä kahvi ja laita se sivuun. Kokoa sitten vesi ja sokeri kattilassa ja keitä, kunnes siirappi hieman sakenee – noin 5 minuuttia. Siivilöi kolmasosa siirapista ja sekoita sitruunamehu ja sekoita kahvi (noin 3 ruokalusikallista) jäljelle jääneeseen siirappiin.

5) Laita ensimmäinen kakku takaisin vuokaan, valuta sitä noin kolmanneksella kaakaosiirapista, sivele sitä noin kahdella kolmanneksella kermasta, lisää toinen kakku, jota myös valutetaan kahvisiirapilla ja sivellään lopulla kermalla. Sitten asetetaan hyvin ohuiksi viipaloitu banaani kerman päälle niin, että se peittää koko kakun pinnan. Kaada kevyt sitruunasiirappi banaaniviipaleiden päälle ja lorauta lusikalla loput kahvisiirapista. Laita jälkiruoka jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.

Vielä yksi vastustamaton banaanikakku, jonka haluat säästää: