Tuore herkkä sitruunakakku kermalla ja marenkeilla – ihanteellinen herkku

Valmista raikkaan herkullinen sitruunakakku kermalla ja marenkeilla, ihanteellinen herkku kaikkiin tilaisuuksiin. Tässä kakussa yhdistyvät kevyt sitruunan maku, pehmeä kerma ja rapeat marengit, mikä luo täydellisen harmonian makujen ja rakenteiden välille. Täydellinen kesäjuhliin, perhejuhliin tai vain iltapäiväkahville. Yllätä läheisesi tällä herkullisella ja tyylikkäällä jälkiruoalla, joka ilahduttaa makunystyröiden lisäksi myös silmiä.

Vieraile myös Facebook-ryhmässämme , josta löydät hyviä vinkkejä joka päivä.


Herkkä sitruunakakku kermalla ja marenkeilla

Mitä tarvitsemme:

Taikina:

  • 50 g sokeria
  • 1 muna
  • sitruunankuorta 1/2 sitruunasta
  • 40 ml öljyä
  • 50 g jauhoja
  • 3 g leivinjauhetta

Kerma:

  • 50 g sokeria
  • sitruunankuorta 1/2 sitruunasta
  • 2 munaa
  • 2 sitruunan mehu
  • 20 g voita
  • 1 viipale liivatetta (3 g)
  • 200 ml kermavaahtoa

Kyllästäminen:

  • Maito – tarpeen mukaan

Marengit:

  • 150 g sokeria + 50 ml vettä
  • 2 munanvalkuaista + ripaus suolaa

Miten edetä:

1. Taikina: Laita sokeri kulhoon, murra munat ja lisää raastettu sitruunankuori – vatkaa. Lisää seuraavaksi öljy ja kaada joukkoon jauhot ja leivinjauhe ja sekoita hyvin lastalla.

2. Valmistele foliolla vuorattu soikea leivontavuoka, jonka halkaisija on 20 cm, ja kaada taikina siihen.

3. Paista esilämmitetyssä uunissa 9 minuuttia 180 °C:ssa, kunnes ne ovat kullanruskeita. Poista taikina vuoasta paistamisen jälkeen ja anna jäähtyä.

4. Laita sillä välin pala liivatetta veteen ja anna sen liueta.

5. Kerma: Laita sokeri pieneen kattilaan ja lisää raastettu sitruunankuori, murra munat ja lisää sitruunamehu – sekoita hyvin ja laita liedelle. Keitä miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen, kunnes se on keskisakeaa. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Lisää lopuksi sulatettu liivate ja sekoita hyvin.

4. Kaada saatu kerma kulhoon, peitä se foliolla ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

5. Kaada makeuttamaton kerma suureen kulhoon, vatkaa se valkoiseksi vaahdoksi ja kaada sitten joukkoon jäähtynyt kerma – sekoita lastalla kuohkeaksi.

6. Kyllästäminen: Impregnoi jäähtynyt taikina maidolla ja aseta se kakkuvuorilla vuorattuun vanteeseen.

7. Levitä sitten valmis kerma vanteessa olevaan taikinaan ja levitä se kauniisti, ravista sitä ja laita se jääkaappiin 4 tunniksi jähmettymään.

8. Laita sillä välin sokeri kattilaan ja lisää vesi. Sekoita ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes ensimmäiset kuplat alkavat kiehua.

9. Pusinky: Kaada munanvalkuaiset kulhoon ja lisää ripaus suolaa. Vatkaa lumivalkoiseksi ja lisää vähitellen sokerivettä samalla vatkaten – vatkaa, kunnes muodostuu jäykkiä marenkihuippuja, ja siirrä koristelupussiin.

10. Poista jähmettynyt kakku jääkaapista ja kakkuvuoan foliokehästä ja muotoile marengien huiput koristepussin avulla ja koristele pehmeällä kinuskilla.

11. Tarjoile rehevä, herkkä sitruunakakku sitruunakermalla ja marenkikermalla rakkaudella, hyvällä maulla ja armollisesti.

Ystävät, toivotamme teille hyvää makua!

Jos sinulla on myös suosikkiresepti, muista lähettää se Facebook-ryhmäämme ja vieraile ryhmässä, josta löydät paljon hyviä reseptejä joka päivä.


VIDEO-OPAS: