Tämän tempun avulla teet perunamuusia kuin ammattikokki.

Perunamuusit ovat niin yleisiä, että on vaikea kuvitella, ettei niistä voisi olla mitään, mitä emme tietäisi. Olipa sinulla sitten perheen suosikki, sukupolvelta toiselle periytyvä tai suosikkikeittokirjasta ajan mittaan muokattu perunamuusi, kuohkean ja lämpimän perunamuusin valmistaminen on monille meistä kuin toinen luonto! Sinun tarvitsee vain keittää perunat, lisätä voita ja tuoretta maitoa (kermaa), soseuttaa ne, ripotella suolaa ja pippuria maun mukaan ja tarjoilla.

Riippumatta siitä, kuinka kokenut olet perunamuusin valmistuksessa, aina on kuitenkin jotain uutta opittavaa ja väärinkäsityksiä hälvennettävää.

Olet ehkä kuullut, että keittäminen kokonaisena on paras tapa estää perunoita kyllästymästä veteen tai että perunoiden sekoittaminen tehosekoittimessa tai tehosekoittimessa on paras tapa saada niistä tasaisia. Näistä ja muista vinkeistä on enemmän haittaa kuin hyötyä, sillä ne johtavat juuri siihen epätasaiseen kypsymiseen ja tahmeaan koostumukseen, jota useimmat meistä haluavat välttää. Jotta seuraavasta muusistasi tulisi varmasti kuohkeaa, täyteläistä ja täynnä makua, esittelemme sinulle tänään todella hienon ja hyödyllisen tempun!

Lisää: Mysliä ja muhennosta, joka on tehty, kunhan se on valmis:

Älä käytä vettä keittäessäsi perunamuusia

Perunamuusin valmistuksen ensimmäinen vaihe on perunoiden keittäminen. Useimmissa resepteissä käytetään vettä ja mahdollisesti hieman suolaa, ja vain harvat poikkeavat tästä hieman tylsästä tavasta. Perunoiden keittäminen vedessä on niin vakiokäytäntö, että useimmat meistä eivät edes ajattele muita vaihtoehtoja. Mutta jos haluat maukasta perunamuusia, kannattaa aloittaa keittämällä perunat maukkaassa nesteessä. Sen sijaan, että suuntaisit vesihanan luo, mikset tarkistaisi jääkaapistasi ja ruokakomerostasi jännittävämpiä vaihtoehtoja?

Turvallinen ensisatama on liemi. Tölkillinen kasvis- tai kanaliemi tuo perunoihin lisää mausteisuutta jo ennen kuin sekoitat ne. Kanaliemessä on yleensä mausteinen vivahde, jota ei tunnista lihasta, joten se sopii erinomaisesti perunamuusiin. Pidä kuitenkin mielessä, että jotkin kasvisliemet ovat enemmänkin makean kuin mausteisen makeita. Etsi sellaisia, jotka on merkitty suolaiseksi tai jotka on valmistettu sienistä.

Lisää: Kokeile, miten paljon liemiä ja keittolehtiä on saatavilla:

Toinen vaihtoehto on keittää perunat maidossa. Keittämisen aikana tärkkelyspitoiset perunat imevät itseensä huomattavan määrän nestettä, joten voit tehdä tuosta nesteestä kermaista ja maukasta. Se säästää myös aikaa ja ylimääräisiä astioita.