Resepti ripotelluille juustokakkuviipaleille smetanalla

Jos rakastat rahkaa ja etsit yksinkertaista mutta uskomattoman maukasta jälkiruokaa, nämä ripotellut rahkaleikkeleet ovat juuri sinua varten. Rapean leivonnaisen, täyteläisen rahkatäytteen ja pehmeän smetanan yhdistelmä luo kielelle unohtumattoman elämyksen. Resepti sopii täydellisesti sunnuntai-iltapäiväkahville tai perheen lounaan makeaksi lopetukseksi.

Mitä tarvitsemme

Taikina:

  • 200 g Heraa (tai muuta leivontaan sopivaa rasvaa).
  • 150 g tomusokeria
  • 300 g puolikarkeaa jauhoa
  • 1 kpl leivinjauhetta
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 1/2 tl kanelia

Raejuustotäyte:

  • 500 g raejuustoa tuubissa
  • 1 pala smetanaa
  • 1 kpl vaniljavanukasjauhetta
  • 100 g tomusokeria

Toimintaohjeet

1) Taikinan valmistelu: Laita kaikki taikinaan tarvittavat ainekset kulhoon – Hery, tomusokeri, puolikarkeat jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja kaneli. Sekoita ne käsin, kunnes muodostuu muru. Levitä puolet tästä murusta leivinpaperilla vuoratulle pellille.

2) Valmista rahkatäyte: Sekoita toisessa kulhossa huolellisesti tuorejuusto, smetana, vaniljavanukasjauhe ja tomusokeri. Kaada tämä seos leivinpaperin päällä olevan murukerroksen päälle ja levitä.

3) Viimeistele: Ripottele loput murukuoresta juustokakkutäytteen päälle. Aseta kakkuseos raejuuston päälle ja paista 170 °C:ssa esilämmitetyssä uunissa noin puoli tuntia.

4) Viimeistely: Anna valmiiden viipaleiden jäähtyä ja ripottele päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Johtopäätös

Tämä resepti ripotelluille juustokakkuviipaleille smetanalla on täydellinen osoitus siitä, miten yksinkertaisista ainesosista voi luoda jotain todella erikoista. Nauti niiden upeasta mausta ja kermaisesta koostumuksesta.