Raejuusto ja mansikat ovat maukas kaksikko: olemme yhdistäneet ne jumalallisiin pannukakkuihin, nopeaan jälkiruokaan, rapeaan kakkuun ja muraaviin kekseihin (reseptit).

Mansikkakauden alku ansaitsee erityisen maukkaita jälkiruokia. Seuraavat reseptit ovat juuri sitä:

Ennen kuin kerromme, mitä herkkuja olemme tänään valmistaneet, kokeile mansikan ja kerman vielä perinteisempää yhdistelmää herkullisissa resepteissämme:

Raikas tuorejuuston ja mansikoiden fuusio

olemme tehneet paljon viime kesän jälkeen. Nyt alkaa taas tuoreiden hedelmien täyteinen kesäkausi, jonka haluamme avata mansikoilla, jotka yhdistämme tuorejuuston kanssa seuraavissa resepteissä. Tsemppiä!

Reseptejä herkkuihin, joissa on raejuustoa ja mansikoita

1. Pannukakkuja raejuustolla ja mansikoilla

Makea raejuusto tai mansikkahillo ovat perinteisiä pannukakkujen täytteitä. Mutta jos yhdistät ne, tästä herkusta tulee vieläkin parempaa.

Pannukakkuja: 150 g tavallisia jauhoja, 1 ripaus suolaa, 250 ml maitoa, kananmuna (L), lusikallinen sulatettua voita.

Täyte: 250 g raejuustoa, 2 rkl smetanaa, 2 rkl tomusokeria.

Päälle: 250 g tuoreita mansikoita, 2 pakettia vaniljasokeria.

Menettelytapa:

1) Pannukakut: Sekoita kulhossa jauhot ja suola keskenään, lisää puolet maidosta ja vatkaa vispilällä paksuksi, kokkareettomaksi taikinaksi ennen kuin lisäät loput maidosta, sulatetun voin ja kananmunan. Anna taikinan seistä noin 15 minuuttia ja paista ohuita pannukakkuja kuumalla tarttumattomalla pannulla, joka on päällystetty tilkalla rasvaa (voita, öljyä), kunnes ne ovat kullanruskeita molemmin puolin.

2) Me täytämme pannukakut raejuustotäytteellä, jonka sekoitimme tuorejuustosta, sokerista ja smetanasta ja rullaamme tai taittelemme neljään osaan.

3) Koristele täytetyt pannukakut lautasella marinoiduilla mansikoilla, jotka saimme sekoittamalla pilkotut mansikat ja vaniljasokerin ja antamalla niiden vaikuttaa noin 5 minuuttia.

Lisää herkullisia juustokakkujälkiruokia löydät TÄÄLTÄ:

2. Nopea mansikkamousse

Fantastisen raikas maku lasissa, joka on kirjaimellisesti 5 minuutin päässä.

Tarvitsemme: 250 g pehmeää raejuustoa, 100 g smetanaa, 200 g kypsiä mansikoita, lusikallinen mansikkahilloa.

Menettelytapa:

1) Puhdista mansikat ja soseuta ne pienen hillon kanssa. Kaada ylimääräinen mehu pois ja tietysti juo se.

2) Laita tuorejuusto kulhoon, lisää mansikat ja vatkaa tasaiseksi. Pehmitä kerma edelleen smetanalla ja jaa vaahto laseihin.

VINKKI: Mansikkamoussen voi koristella tuoreella kermavaahdolla.

3. Rapea kakku, jossa on rahkaa ja mansikoita.

Yksinkertainen, kesäinen kakku, josta ei jää murua.

Hull: 300 g tavallisia jauhoja, ruokalusikallinen tomusokeria, ripaus suolaa, 180 g voita, munankeltuainen.

Täyte: 500 g raejuustoa, 200 g smetanaa, 100 g tomusokeria, 2 munaa, munanvalkuainen, yhden sitruunan kuori ja tuoreet mansikat sekä vaniljasokeri.

Menettelytapa:

1) Runko: Sekoita jauhot suolan ja sokerin kanssa ja lisää kylmä, kuutioiksi leikattu voi ja työstä sormenpäillä jauhoksi, joka yhdistetään lisäämällä munankeltuainen. Kääri taikina muovikelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi. Kauli se sitten jauhotetulla laudalla suorakaiteen muotoiseksi ja siirrä se leivinpaperiin (28×18 cm) vuoan pohjalle ja sivuille. Pistele taikina haarukalla ja laita se uuniin, joka on esilämmitetty lämpötilaan 170ºC 15 minuutiksi..

2) Täytettä varten Vatkaa tuorejuusto, sokeri, yksi muna kerrallaan, munanvalkuainen ja sekoita joukkoon smetana ja raastettu sitruunankuori.

3) Tasoita täyte esipaistetun kuoren päälle, levitä mansikat päälle ja ripottele päälle vaniljasokeria. Paista näin alennetussa lämpötilassa 160ºC noin 40-45 minuuttia..

Kokeile mansikkaherkkuja ilman leipomista: mansikkatiramisu, mousse, panna cotta, kakku ja upeat vaahtokarkit:

4. Moravian kakut mansikoiden kanssa

Yksinkertaisesti vastustamattomia kakkuja, jotka on täytetty tuorejuustolla ja koristeltu tuoreilla mansikoilla.

Taikina: 250 ml haaleaa maitoa, teelusikallinen raakasokeria, 0,5 kuutiota tuorehiivaa, 2 munaa, 500 g puolikarkeaa jauhoa, 100 g sulatettua voita, ripaus suolaa.

Täyte: 250 g muhkeaa raejuustoa, 60 g voita, 50 g raakasokeria, munankeltuainen, lusikallinen rommia.

Päälle: tuoreita mansikoita, ripottelua – 80 g tomusokeria, 80 g voita, 150 g puolikarkeaa jauhoa, levitykseen – munankeltuainen, lusikallinen maitoa.

Menettelytapa:

1) Taikina: Laita 100 ml haaleaa maitoa pieneen kuppiin, lisää teelusikallinen sokeria ja murskaa hiiva. Anna kohota lämpimässä paikassa noin 15 minuuttia. Siivilöi jauhot kulhoon, lisää sulatettu voi, hapantaikinahiutale, loput haaleasta maidosta ja munat. Lisää ripaus suolaa ja vaivaa taikinaksi. Nosta taikina lämpimään paikkaan ja anna kohota (noin 60 minuuttia).

2) Sillä välin valmistaudu juustokakkutäytteen: Sekoita kulhossa tuorejuusto, munankeltuainen, voi, sokeri ja rommi.

3) Kauli taikina jauhotetulla alustalla 0,5 cm:n paksuudeksi. Leikkaa taikinasta vähitellen pyöreitä kuppeja käyttäen. Laita täyte pyörien keskelle ja muotoile ne leiviksi, jotka asetetaan voidellulle leivinpaperille. Painele leivosten keskiosaa kevyesti ja jätä muraalikakut liinalla peitettynä kohoamaan 30 minuutiksi.

4) Tee sillä välin rae jauhoista, sokerista ja sulatetusta voista ja viipaloi tuoreet mansikat ohuiksi viipaleiksi. Sivele kakut maitoon vatkatulla munankeltuaisella, aseta mansikkaviipaleet keskelle ja ripottele runsaasti sirotetta.

5) Paista muraalikakkuja noin kaksi tuntia. 25 minuuttia 180 asteessa.

Parasta löytyy usein piilossa paikallisista raaka-aineista. Sama pätee myös tähän jälkiruokaan, joka on valmistettu rehellisestä raejuustosta ja tuoreista mansikoista.