Paistettua sianlihaa sipulin päällä kivennäisveden, vihannessalaatin ja kermakastikkeen kera – Helppo illallinen!

Valmista helppo ja herkullinen illallinen tällä reseptillä, joka sisältää paistettua sianlihaa sipulin päällä kivennäisvedellä, tuoreen vihannessalaatin ja kermakastikkeen kera. Tämä ruokalaji sopii erinomaisesti nopeaan valmistukseen ja tarjoaa mahtavan yhdistelmän mehukasta lihaa, rapeita vihanneksia ja kermaista kastiketta. Nauti tasapainoinen ja herkullinen illallinen, joka miellyttää koko perhettä.

Vieraile myös Facebook-ryhmässämme , josta löydät joka päivä hyviä suolaisia ateriavinkkejä.


Paistettua sianlihaa sipulin päällä kivennäisveden, vihannessalaatin ja kermakastikkeen kanssa

Mitä tarvitsemme:

Marinadi lihaa varten:

  • 700-800 g sianlihaa
  • 1 pullo kivennäisvettä
  • suolaa – maun mukaan
  • mustapippuria – maun mukaan
  • kuivattua valkosipulia – maun mukaan
  • jauhettua punapippuria – maun mukaan
  • kuivattu oregano – maun mukaan
  • 50-70 ml maitoa

Muut:

  • Öljy – paistamiseen
  • 1 sipuli

Salaatti:

  • 1/2 pientä nuorta kaalia
  • 1 porkkana
  • 1 punainen paprika
  • kevätsipulia – maun mukaan

Salaattikastike:

  • Oliiviöljy – tilkitsemistä varten
  • 1 ruokalusikallinen omenaviinietikkaa
  • kuivattua oreganoa – maun mukaan
  • suolaa – maun mukaan
  • mustapippuria – maun mukaan
  • sokeria – maun mukaan
  • 1 valkosipulinkynsi

Kastike:

  • 150 g smetanaa
  • suolaa – maun mukaan
  • mustapippuria – maun mukaan
  • kuivattua oreganoa – maun mukaan
  • kuivattu/tuore tilli – maun mukaan
  • 1 valkosipulinkynsi

Miten edetä:

1.

2. Marinadi lihalle: Siirrä liha sitten kulhoon ja peitä kivennäisvedellä. Mausta suolalla, jauhetulla mustapippurilla, kuivatulla valkosipulilla, jauhetulla punapippurilla ja kuivatulla oreganolla. Kaada joukkoon maito, sekoita hyvin ja anna marinoitua 30 minuuttia.

3. Laita marinoitu liha 30 minuutin kuluttua pannulle, jossa on kuumennettua öljyä, ja paista se miedolla lämmöllä molemmin puolin kullanruskeaksi. Aseta sitten viipaloidut sipulit päälle ja paista 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Lorauta sitten lopulla marinadiseoksella. Peitä pannu kannella ja paista 15 minuuttia miedolla lämmöllä.

4. Salaatti: Laita hienonnettu pikkukaali, silputtu porkkana, hienonnettu punainen paprika ja kevätsipuli salaattikulhoon – sekoita varovasti.

5. Salaattikastike: Kaada oliiviöljy pieneen kulhoon, lisää omenaviinietikka ja mausta kuivatulla oreganolla, suolalla, mustapippurilla, sokerilla ja murskatulla valkosipulilla – sekoita hyvin ja kaada saatu kastike salaatin päälle.

6. Pukeutuminen: Kaada kermaviili kastikeastiaan, lisää suola, jauhettu mustapippuri, kuivattu oregano, kuivattu/tuore tilli ja mausta murskatulla valkosipulilla – sekoita hyvin ja kastike on valmis!

7. Tarjoile paistettu sianliha kivennäisvedellä, tuoreen vihannessalaatin kanssa, miedolla kastikkeella ja ennen kaikkea rakkaudella ja hyvällä maulla.

Ystävät, toivotamme teille hyvää makua!

Jos sinulla on myös suosikkiresepti, muista lähettää se Facebook-ryhmäämme ja vieraile ryhmässä, josta löydät paljon hyviä reseptejä joka päivä.