Paistettua kesäkurpitsaa vihanneksilla, tillillä, tomaateilla ja juustolla, tarjoillaan herkullisen kastikkeen kera.

Valmista herkullinen paistettu kesäkurpitsa vihanneksilla, tillillä, tomaateilla ja juustolla, joka on täydellinen makujen ja aromien yhdistelmä. Tämä ruokalaji on täydellinen valinta kevyeksi lounaaksi tai illalliseksi, täynnä tuoreita vihanneksia ja rikastettu herkällä kastikkeella. Juusto tuo paistettuun kesäkurpitsaan kermaisen rakenteen, kun taas tilli ja tomaatit tuovat raikkautta ja selkeää makua. Nauti tästä herkullisesta ja terveellisestä ruoasta, joka ilahduttaa aistejasi ja ravitsee kehoasi.

Vieraile myös Facebook-ryhmässämme , josta löydät hyviä vinkkejä suolaisiin aterioihin joka päivä.


Paistettua kesäkurpitsaa vihanneksilla, tillillä, tomaateilla ja juustolla, tarjoillaan kastikkeen kanssa

Mitä tarvitsemme:

Vihannekset:

  • 2 keskikokoista kesäkurpitsaa + suola
  • öljyä – paistamiseen
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 3 sieniä
  • 1 punainen paprika
  • suolaa – maun mukaan
  • mustapippuria – maun mukaan
  • 1 punainen tulinen chilipippuri

Seos täytettä varten:

  • 3 munaa
  • suolaa – maun mukaan
  • mustapippuria – maun mukaan
  • 50 ml maitoa
  • 3 ruokalusikallista jauhoja
  • tuoretta hienonnettua tilliä – maun mukaan

Muut:

  • 1 keskikokoinen tomaatti
  • 80 g juustoa – ripottelua varten

Kastike:

  • 4-5 ruokalusikallista valkoista jogurttia
  • tuoretta persiljaa – maun mukaan
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa – maun mukaan (valinnainen)
  • mustapippuria – maun mukaan (valinnainen)

Miten edetä:

1.

2. Vihannekset: Lisää hienonnettu sipuli pannulle, jossa on kuumennettua öljyä, ja paista miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia, kunnes se on kullanruskea. Lisää sitten pilkotut porkkanat, sienet ja makeat punaiset paprikat. Lisää sitten ylimääräisestä mehusta tyhjennetty kesäkurpitsa ja mausta suolalla, mustapippurilla ja hienonnetulla punaisella tulisella chilillä. Sekoita hyvin. Kypsennä 5-7 minuuttia miedolla lämmöllä ja levitä kypsennetyt vihannekset kauniisti vuokaan.

3. Kaatamiseen tarkoitettu seos: Vatkaa munat kulhossa ja mausta suolalla ja jauhetulla mustapippurilla – vatkaa. Kaada sitten joukkoon maito ja ripottele joukkoon tavalliset jauhot – sekoita hyvin. Lisää lopuksi tuore hienonnettu tilli seokseen.

4. Kaada saatu seos kulhoon levitettyjen vihannesten päälle, aseta tomaattikierrokset ja ripottele päälle juustoraastetta – mitä enemmän juustoa, sitä parempi.

5. Paista esilämmitetyssä uunissa 180 °C:ssa 20 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.

6. Pukeutuminen: Kaada valkuaisjogurtti kastikekulhoon, lisää tuore hienonnettu persilja ja mausta murskatulla valkosipulilla – sekoita ja kastike on valmis!

7. Tarjoile rapea herkku paistamisen jälkeen rakkaudella, hyvällä maulla ja armolla.

Ystävät, toivotamme teille hyvää makua!

Jos sinulla on myös suosikkiresepti, muista lähettää se Facebook-ryhmäämme ja vieraile ryhmässä, josta löydät paljon hyviä reseptejä joka päivä.


VIDEO-OPAS: