Olutpaistettua kanaa perunamuusin ja hapankerma-valkosipuli-dipin kera.

Kanan olutbratit ovat loistava valinta herkulliseksi lounaaksi tai illalliseksi. Maukkaan marinadin, mehevän kanan ja mausteisen valkosipulidipin yhdistelmä luo erinomaisen makujen harmonian. Pehmeän perunamuusin kanssa tarjoiltuna se on ruokalaji, johon ihastut ensi maistiaisella.

Mitä tarvitsemme:

Harvinaisuuksia varten:

  • 1/2 kg kananrintaa
  • 2 munaa
  • 2 ruokalusikallista solamyyliä
  • 3 ruokalusikallista tavallista jauhoa
  • 3 ruokalusikallista soijakastiketta
  • 3 rkl sinappia
  • 100 ml olutta
  • Suola
  • Pippuri
  • Laardi paistamiseen

Dippiä varten:

  • Hapanimeläkerma
  • Valkosipuli
  • Suola
  • Pippuri
  • Ruohosipuli

Perunamuusia varten:

Valmistustapa:

1) Marinadin valmistus: Sekoita suuressa kulhossa munat, soijakastike, soijajauho, sinappi, olut, suola ja pippuri. Leikkaa kananrinnat isommiksi paloiksi ja sekoita ne marinadiin. Anna lihan marinoitua jääkaapissa 24 tuntia.

2) Raskiaisten paistaminen: Poista liha marinadista ja paista laardissa, kunnes se on kullanruskeaa.

3) Valkosipulidipin valmistaminen: Sekoita smetana murskatun valkosipulin, suolan, pippurin ja hienonnetun ruohosipulin kanssa.

4) Perunamuusin valmistaminen: Keitä perunat pehmeiksi, valuta ja sekoita voin, maidon ja suolan kanssa tasaiseksi muusiksi.

Johtopäätökset:

Kanan olutpaistetut räiskäleet perunamuusin ja valkosipuli-hapankermadipin kera ovat loistava tapa piristää klassista kanaa. Tämä ruokalaji sopii erinomaisesti viikonloppulounaaksi tai erityistilaisuuksiin.