Moravian kaalikääryleet leivinpaperilla: vanha kaaliresepti, parempi kuin perunapannukakut.

Tänään näytämme sinulle vanhan kaalireseptin, joka on parempi kuin perunapannukakut. Nämä ovat hyvin suosittuja muraavialaisia kaalikääryleitä leivinpaperilla. Tarvitset vain yhden kaalin pään, kolme kananmunaa ja savustettua lihaa. Muutamassa minuutissa sinulla on valmiina herkullinen lounas, jota koko perheesi rakastaa. Tehdään se!


Mitä tarvitsemme:

  • 1 kg kaalia – esikypsennetty suolatussa vedessä.
  • 3 munaa
  • 5 ruokalusikallista täysmaitoa tai kermaa
  • 100 g korppujauhoja – tuoreita sämpylöitä tai leipää.
  • 250 g savustettua lihaa – keitettyä tai rullattua olkapäätä, muraavilaista savustettua.
  • suolaa ja pippuria
  • muskottipähkinää maun mukaan
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 paprika hienonnettuna (valinnainen)
  • sipuli kullanruskeaksi paistettuna
  • 3 rkl öljyä
  • rasvaa tai öljyä leivinpaperin rasvaamiseen.
  • karkeaa jauhoa leivinpaperin vuoraamiseen
  • Valinnaisesti: sieniä ja juustoa

Miten etenemme:

1) Valuta esikypsennetty kaali, pilko se ja laita kulhoon. Paista sipuli öljyssä.

2) Vatkaa munankeltuaiset maitoon, vatkaa munanvalkuaiset lumeksi. Hienonna savuliha, rouhi korppujauhot vanhasta leivonnaisesta. Raasta valkosipuli .

3) Sekoita kulhossa kaali, savuliha, korppujauhot, muskottipippuri, valkosipuli, paistetut sipulit, munankeltuaiset maitoon ja mausta kaikki suolalla ja pippurilla – voit lisätä seokseen paprikaa, sieniä ja myös juustoraastetta. Sekoita lopuksi jäykkä munanvalkuaislumi seokseen.

4) Laita valmiiseen vuokaan, levitä tasaisesti ja paista 190 asteessa esilämmitetyssä uunissa kullanruskeaksi.

5) Tarjoile perunoiden kanssa. Voidaan syödä myös kylmänä vihannessalaatin kanssa .

VINKKI: ripottele juustoa ennen paistamisen päättymistä

Toivotamme hyvää makua!

VIDEO-OPAS:

Jos pidät tästä reseptistä muraavialaisille kaalikääryleille, älä unohda jakaa sitä ystäviesi kanssa. Voit myös tutustua reseptiin osoitteessa