Kuohkea mansikkakakku, jossa on vaniljakermaa ja pehmeä kuorrutus.

Valmista herkullinen kuohkea mansikkakakku vaniljakermalla ja pehmeällä kuorrutteella, joka ilahduttaa kaikkia karkkien ystäviä. Tämä kakku on täydellinen yhdistelmä mansikoiden raikasta makua, kermaista vaniljakastiketta ja kevyttä kuorrutusta, joka viimeistelee koko jälkiruoan. Kokeile tätä reseptiä ja nauti virkistävästä herkusta.

Vieraile myös Facebook-ryhmässämme , josta löydät hyviä vinkkejä joka päivä.


Mansikkakakku vaniljakreemillä ja kuorrutteella

Mitä tarvitsemme:

(1 kuppi = 250 ml)

Taikinan valmistukseen:

  • 80 g pehmennettyä voita (1/3 kupillista).
  • 100 g raakasokeria (1/2 kupillista)
  • 1 muna
  • 200 g tavallisia jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • mansikkahilloa levittämistä varten

Vaniljakermaa varten:

  • 500 ml maitoa (2 kuppia)
  • 1 vaniljatanko
  • 400 g mansikoita
  • 60 g raakasokeria (1/3 kupillista)
  • 2 munankeltuaista
  • 35 g maissitärkkelystä (1/3 kupillista)
  • 200 g tuorejuustoa (tai creme fraichea) (4/5 kupillista).

Kuorrutusta varten:

  • 1 paketti punaista kakkukuorrutetta (12 g).
  • 250 ml kylmää vettä
  • 30 g raakasokeria (2 ruokalusikallista)

Miten edetä:

1. Lisää voi ja sokeri kulhoon. Lisää kananmunat ja vatkaa sekoittimella. Lisää jauhot ja leivinjauhe ja vatkaa uudelleen.

2. Työstä taikina, kääri muovipussiin ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi. Kun aika on kulunut, kaulitse taikina ympyräksi ja aseta se leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan.

3. Ripottele taikina jauhoilla ja kauli koko pinnalle. Tee noin 2 cm korkea reunus. Sekoita haarukalla, peitä leivinpaperilla ja kaada joukkoon riisi.

4. Paista esilämmitetyssä uunissa 15 minuuttia 180 °C:ssa. Poista riisi 15 minuutin kuluttua ja paista vielä 10 minuuttia samassa lämpötilassa.

5. Sivele taikina paistamisen jälkeen mansikkahillolla, peitä foliolla ja muotoile.

6. Lisää kattilaan maito ja vaniljatanko. Kiehauta ja anna seistä 30 minuuttia.

7. Siivilöi maito siivilän läpi ja lisää sokeri. Sekoita erillisessä kulhossa munankeltuaiset, hieman kylmää maitoa ja tärkkelys. Sekoita hyvin.

8. Kaada seos kiehuvaan vaniljamaitoon ja keitä, kunnes kerma sakenee. Lisää sitten kermajuusto kerman joukkoon ja sekoita huolellisesti.

9. Levitä kuuma kerma taikinan päälle ja lisää puolitetut mansikat. Anna kakun jäähtyä 30 minuuttia.

10. Sekoita kattilassa kakkukuorrutteeseen vesi ja sokeri. Kiehauta ja anna jäähtyä 5 minuuttia.

11. Kaada kuorrute kakun päälle ja laita jääkaappiin 3-4 tunniksi (maistuu parhaalta seuraavana päivänä).

Valmis! Nauti!