Kananreidet tomaatti-kermakastikkeessa kukkakaalipyreen kanssa – Nopea lounas pöytään!

Valmista nopea ja maukas lounas kananreidet tomaatti-kermakastikkeessa, joka tarjoillaan herkullisen kukkakaalisoseen kanssa. Tämä resepti sopii täydellisesti arkiruokaan, kun haluat valmistaa jotain erikoista, mutta et halua viettää tuntikausia keittiössä.

Vieraile myös Facebook-ryhmässämme , josta löydät hyviä vinkkejä suolaisiin ruokiin joka päivä.


Kananreidet tomaatti-kermakastikkeessa kukkakaalisoseen kanssa

Mitä tarvitsemme:

Liha:

  • 4 broilerin reittä
  • suolaa – maun mukaan
  • mustapippuria – maun mukaan
  • kasviöljyä – hankausta varten

Kastike:

  • 1 rkl voita (30 g) + 1 rkl oliivi/avokadoöljyä.
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 suuri punasipuli
  • 1 tl jauhettua punapippuria
  • 2 ruokalusikallista jauhoja
  • 3-4 kypsää sekatomaattia
  • 200-300 ml lientä
  • mustapippuria – maun mukaan
  • 1/2 tl suolaa
  • tuoretta rosmariinia – maun mukaan
  • 3-4 ruokalusikallista smetanaa

Koristele:

  • 1 kukkakaali + kiehuvaa vettä + suolaa.
  • lisää voikuutio
  • ruokakermaa – tarpeen mukaan

Miten etenemme:

1. Maso: Valmista broilerin reidet ja ripottele ne molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla ja hiero ne öljyllä.

2. Laita maustetut kananreidet paistinpannulle, jossa on sulatettua voita ja öljyä, ja paista niitä 5 minuuttia miedolla lämmöllä kummaltakin puolelta, kunnes ne ovat kullanruskeita. Kun ne ovat kypsiä, siirrä ne lautaselle.

3. Kastike: Lisää hienonnettu punasipuli samaan pannuun ja paista 1 minuutti miedolla lämmöllä. Lisää sitten hienonnettu valkosipuli, mausta jauhetulla punapippurilla ja ripottele joukkoon jauhot. Sekoita ja kaada sekoitetut kypsät tomaatit joukkoon. Kaada seuraavaksi liemi ja mausta sitten jauhetulla mustapippurilla ja suolalla – sekoita hyvin.

4. Aseta seuraavaksi oksa tuoretta rosmariinia pannulle paistettujen broilerin reisien kanssa. Voit maustaa lisää mausteita makusi mukaan. Peitä pannu kannella ja kypsennä 25-30 minuuttia miedolla lämmöllä.

5. Nosta kananreidet pannulta ja lisää kastikkeeseen smetana – sekoita huolellisesti ja hauduta vielä 2 minuuttia.

6. Liite: Laita kukkakaalin kukinnot kattilaan liedellä kiehuvaan suolattuun veteen ja keitä 3 minuuttia miedolla lämmöllä. Kun ne ovat kypsiä, ota ne vedestä, siirrä kulhoon ja soseuta. Lisää lopuksi voi kulhoon ja lisää kerma – sekoita, kunnes kukkakaalisose on sileää.

Valmis! Tarjoile rakkaudella, hyvällä maulla ja armolla.

Ystävät, toivotamme teille hyvää makua!

Jos sinulla on myös suosikkiresepti, muista lähettää se Facebook-ryhmäämme ja vieraile ryhmässä, josta löydät paljon hyviä reseptejä joka päivä.