Juustotikkuja oreganolla – Inspiraatio suolaiseen välipalaan!

Etsitkö nopeaa herkkua vierailulle tai herkkua juhliin? Rakastatko suolaisia, juustoisia alkupaloja? Jos näin on, olet tullut oikeaan paikkaan! Sillä tänään valmistamme upeita ja nopeita juustotikkuja valkosipulin kera. Tämä herkullinen ruokalaji on meillä erittäin suosittu, ja yleensä se ei ehdi edes kylmetä ilman, että puolet siitä katoaa :-). Kuten jo mainitsimme, valmistaminen on erittäin helppoa ja aikaa säästävää.

Alkaako kuola jo kuolata? Valmistetaanpa nämä upeat ja nopeasti valmistettavat juustotikut valkosipulilla!

Löydät lisää upeita reseptejä myös Facebook-sivuiltamme.

Jos etsit lisää herkkuja, kokeile ehdottomasti tätä


Erinomainen resepti juustotikkuihin valkosipulin kanssa:

Mitä tarvitsemme:

Taikina:

  • 200 g tavallisia jauhoja
  • 5 g kuivahiivaa
  • 8 g sokeria
  • 4 g suolaa
  • 15 g öljyä (ruoanlaittoon)
  • 120 ml haaleaa vettä

valkosipulikerros:

  • 10 g murskattua valkosipulia
  • 20 g sulatettua voita
  • 30 g tuorejuustoa

Päälle:

  • 280 g kovaa juustoa
  • parmesaanijuusto
  • oregano

Miten edetä:

1) Aloita taikinasta. Sekoita yksinkertaisesti sokeri, hiiva ja lämmin vesi keskenään. Lisää suolan kanssa sekoitetut jauhot.

2) Lisää öljy. Sekoita perusteellisesti ja tee mukavan tasainen taikina.

3) Peitä sitten taikina kelmulla ja anna kohota lämpimässä paikassa.

4) Sekoita valkosipulikerrosta varten yksinkertaisesti kaikki mainitut ainekset keskenään.

5) Kun taikina on kohonnut, kauli se jauhotetulla vyörytystaululla.

6) Sivele valkosipuliseoksella. Ja ripottele päälle kovaa juustoa ja oreganoa.

7) Laita esilämmitettyyn uuniin ja paista 210 asteessa 8-10 minuuttia. Valmista tuli!

VIDEO-OHJEET VALKOSIPULIJUUSTOTIKKUIHIN: