Juusto on tuoreena jopa 3x pidempään! Yksinkertainen temppu, jolla et enää tarvitse huolehtia suosikkijuustosi homehtumisesta.

Jos rakastat juustoa etkä voi pysyä kohtuullisena sitä ostaessasi, tämä vinkki on sinua varten.

Tiedät, mikä juusto on terveellisintä, eikä sinun tarvitse luopua siitä edes laihduttaessasi. Selvitä vastaus tästä lyhyestä videosta (lähde: dobruchut.sk):

Jos löydät juustosi usein jääkaapista surkeassa kunnossa, alkavan homeen peittämänä, tämä vinkki tulee varmasti tarpeeseen. Yksinkertaisella tempulla voit nimittäin pidentää juustosi käyttöikää jopa kolminkertaisesti.

Miksi juusto homehtuu?

Vaikka juuston säilyvyysaika on paljon pidempi kuin esimerkiksi tuoreiden hedelmien, sen säilyvyysaika ei ole ääretön. Meidän ei kuitenkaan luultavasti tarvitse vakuuttaa ketään, joka on löytänyt homeen pöpöjä juustopalasta.

Juusto on maitotuote, ja home on väistämätöntä. Kun kova juusto leikataan myyntipakkauksiin, sen säilyvyysaika lyhenee. Säilyvyysajan rajat riippuvat tietenkin juustotyypistä. Esimerkiksi tavallisimmat puolikovat juustot, kuten Eidam tai Gouda, säilyvät jääkaapissa avaamattomina jopa kaksi kuukautta. Avaamisen jälkeen noin 2 viikkoa.

Osaamme kuitenkin leikata juustosta palan irti ja antaa jääkaappiin takaisin laitetulle lopulle jopa kolminkertaisen säilyvyysajan.

Jos pidät kermaisesta, helposti sulavasta juustosta aamupaahtoleivän päällä, kokeile tehdä se itse kotona. Se on helpompaa kuin miltä se saattaa näyttää:

Paras tapa säilyttää juustoa jopa 3x pidempään

Tapana on leikata juustopala irti, laittaa se takaisin pakkaukseensa (paperi, muovi jne.) tai laittaa se uuteen pussiin ja säilyttää se siten uudelleen viileässä paikassa. Jos haluat, että juusto säilyy pidempään ja välttää mahdollisen homeen, tee se näin:

– ota paperipyyhe, liota se etikkaan ja väännä se kuivaksi.

– kääri loput juustosta kosteaan liinaan ja laita vasta nyt pussiin ja jääkaappiin.

– Tarkista liinan kosteus ajoittain ja jos se on kuiva, vaihda se uuteen, juuri etikkaan kastettuun liinaan.

Nyt saatat sanoa itsellesi, että et todellakaan aio pakata herkullista juustoa epämiellyttävän happamaan ja aromaattiseen etikkaan. Tiedä, että etikan haju ja maku eivät vaikuta juustoon millään tavalla. Ainoa asia, jonka etikka tekee, on pysäyttää bakteerien kasvun, jotka kasvaisivat homeeksi. Ja se on jopa kolminkertainen aika.

Voit käyttää tätä temppua koville juustoille, kuten parmesaanille, pecorinoille tai cheddarille, mutta erityisesti puolikoville juustoille, kuten eidamille, goudalle tai emmentalille, joiden säilyvyysaika on paljon lyhyempi kuin kovien juustojen.

Jos haluat kokeilla kotitekoisia maitotuotteita, kokeile ehdottomasti kotitekoista mozzarellaa. Se on helppo tehdä ja valmis juustokimpale on todella herkullinen.

Lähde: allrecipes.com, dobruchut.sk, expres.cz.