Ihana lehtitaikina jälkiruoka vanilja mascarponekermalla

Sanotaan, että hymyillen valmistettu hyvä jälkiruoka vahvistaa ihmissuhteita. Miksi et siis suunnittelisi iltapäiväkokousta ystävien tai perheen kanssa ja valmistaisi jotain todella erikoista? Tämä resepti upeasta lehtitaikinan seppeleestä ja vaniljaisesta mascarponekermasta valmistetusta jälkiruoasta on juuri sopiva. Hyvän kahvikupposen kera tunnet olevasi kuin pilvessä.

Jos sinullakin on suosikkiresepti, muista kertoa siitä Facebook-ryhmässämme ja vieraile ryhmässä, josta löydät paljon hyviä reseptejä joka päivä.


Ihana lehtitaikinainen jälkiruoka vanilja-mascarponekermalla

Mitä tarvitsemme:

Taustaa:

  • 400 g lehtitaikinaa
  • vesi – kyllästys
  • 1 tl sokeria – taikinan ripotteluun

Kerma:

  • 2 munaa
  • 140 g sokeria
  • 45 g maissitärkkelystä
  • 700 ml maitoa
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 250 g mascarponekermaa

Koristeluun ja ripotteluun:

  • 1 tl tomusokeria

Miten edetä:

1. Taustaa: Valmista lehtitaikina leikkaamalla se kahtia, muotoile sitten halkaisijaltaan 20 cm:n ympyrän/kaaren avulla ympyrä ja muodosta pienen ympyrän avulla halkaisijaltaan 7,5 cm:n reikä keskelle.

2. Pistele sitten pyöreä taikina haarukalla, kyllästä vedellä ja ripottele päälle sokeria. Leikkaa lehtitaikinan reunat pois ja aseta leivinpaperin kanssa leivinpaperille.

3. Paista esilämmitetyssä uunissa 180 °C:ssa 15 minuuttia, kunnes se on kultaista ja rapeaa.

4. Kerma: Murra kattilaan munat ja lisää sokeri – sekoita/vaahdota, lisää sitten maissitärkkelys ja kaada maito – sekoita hyvin. Laita liedelle, mausta vaniljauutteella ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes se on paksuuntunut.

5. Kun kerma on kypsennetty, siirrä se kulhoon ja peitä se foliolla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada sitten mascarponekerma joukkoon – vatkaa hyvin kuohkeaksi ja siirrä koristelupussiin.

6. Levitä kerroskerma aaltoina rapeitaikinan pohjalle ja peitä rapeitaikinan päällinen.

7. Aivan lopuksi koristele-kuorruta tomusokerilla ja tarjoile rakkaudella, hyvällä maulla ja innolla.

Ystävät, toivotamme teille hyvää makua!