Hienovaraisuudet pörröisen perunamuusin valmistuksessa

Yksi salaisuuksista on raastetun sitruunankuoren lisääminen. Kuohkean perunamuusin valmistamiseksi ei myöskään saa koskaan käyttää liian ”vanhoja” ja pehmeitä perunoita.

Tässä ovat ainekset, joita tarvitaan kuohkean perunamuusin valmistamiseen:

Lisää: Muuta: Missä on perunamuusia?

– 1 kg perunoita

– 40 g voita

– 250 g smetanaa (vähintään 20 % rasvaa)

– 1 tl raastettua sitruunankuorta.

Lisää:

– 1 valkosipulinkynsi

– suolaa ja pippuria maun mukaan

Miten valmistaa pörröinen perunamuusia – askel askeleelta

1. Pese perunat, kuori ne ja leikkaa ne puoliksi tai neljäsosiksi.

2. Laita perunat kattilaan ja täytä se kylmällä vedellä ja laita ne sitten liedelle.

3. Kun vesi kiehuu, lisää ½ tl suolaa ja valkosipuli puristimen läpi. Vähennä lämpöä, peitä kattila kannella ja keitä perunat pehmeiksi.

4. Laita smetana kattilaan ja lämmitä sitä miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen. Ota pois liedeltä ja lisää joukkoon 1 tl hienoksi raastettua sitruunankuorta.

5. Siivilöi vesi perunoista ja palauta ne takaisin liedelle. Sekoita niitä lusikalla. Tavoitteena on kuivata ne kuumentamalla ja poistaa niistä ylimääräinen vesi kokonaan.

6. Soseuta sitten perunat ja lisää smetana ja hieman voita erissä. Sekoita sose huolellisesti, kunnes se on täysin homogenisoitunut.

Muista, että vain tuore perunasose on kuohkeaa. Sen lämmittäminen uudelleen muuttaa paitsi sen koostumusta myös sen makua.