Valurautainen paistinpannu puhdistaa nopeasti noen ja rasvan: kirjoita ylös tämän puhdistusliuoksen koostumus.

Valurautaiset keittoastiat ovat jokaisen keittiön välttämätön ominaisuus. Nämä kestävät ja käytännölliset tuotteet siirtyvät usein sukupolvelta toiselle. Ajan myötä jopa laadukkain valurautapannu voi kuitenkin menettää alkuperäisen ulkonäkönsä tunkkaisen noen ja paksun rasvakerroksen muodostumisen vuoksi.

Näistä epäpuhtauksista eroon pääseminen voi toisinaan olla vaikeaa, mutta on olemassa tehokas tapa saada valurautaiset keittoastiat takaisin täydelliseen kuntoon. Tässä oppaassa kuvaamme yksityiskohtaisesti vaihe vaiheelta, miten valurautapannu puhdistetaan noesta ja rasvasta yksinkertaisin ja edullisin keinoin.

Vaihe 1: Valmistele tarvittavat materiaalit. Tarvitset ammoniakkia, hengityssuojaimen, käsineet ja muutaman jätesäkin. Ammoniakki on tehokas keino pehmentää ja liuottaa sitkeää likaa, ja naamari ja käsineet takaavat turvallisuuden työskenneltäessä tämän aineen kanssa.

Vaihe 2: Avaa ikkunat huoneen tuulettamiseksi ja aseta valurautapannu kolmeen jätesäkkiin. Näin estät ammoniakkihöyryn leviämisen.

Vaihe 3: Kastele pannu joka puolelta ammoniakkialkoholista ja sido roskapussit tiukasti kiinni. Näin luodaan ilmatiivis ympäristö, jossa ammoniakki voi hyökätä epäpuhtauksiin.

Vaihe 4: Jätä pannu tähän tilaan yön yli. Ammoniakki pehmentää ja liuottaa jopa kaikkein tunkkaisimman noen ja rasvan.

Vaihe 5: Aamulla irrota paketit ja puhdista pannu noki- ja rasvajäämistä metallisienellä. Ammoniakille altistumisen jälkeen lian pitäisi irrota helposti.

Vaihe 6: Voit palauttaa valurautaisten keittoastioiden tarttumattomuusominaisuudet liottamalla paistinpannua etikkaliuoksessa (50 ml etikkaa 2 litraan vettä) pari tuntia ja lämmittämällä sitä sitten. Tämä prosessi auttaa uudistamaan pannun pinnan ja palauttamaan sen entisen kiillon.

Noudattamalla näitä yksinkertaisia ja tehokkaita ohjeita voit palauttaa valurautapannusi koskematonta ulkonäköä poistamalla vanhan noen ja paksun rasvakerroksen. Naphtha-alkoholi auttaa pehmentämään ja liuottamaan itsepäisimmänkin lian, ja etikan ja kalkin liuos palauttaa keittoastian tarttumattomuusominaisuudet. Tämän menetelmän ansiosta voit pidentää valurautapannun käyttöikää ja nauttia sen täydellisestä kunnosta monta vuotta. Älä pelkää kokeilla ja käyttää hyväksi havaittuja menetelmiä pitämään keittoastiasi täydellisen puhtaana ja siistinä.

Suositellaan myös: