Sen jälkeen kurkut alkavat kypsyä viisi kertaa nopeammin: Miten kurkkuja kynitään oikein oksilta?

Monet dachan viljelijät valittavat seuraavasta ongelmasta: hedelmät, jotka sijaitsevat kurkkupuskassa melko korkealla, ovat ominaista pienikokoisia.

Samaan aikaan alemmat kurkut muodostuvat melko suuriksi.

Mistä syystä näin tapahtuu? Vastaus on yksinkertainen: kyse on hyötyaineiden epätasaisesta jakautumisesta.

Vihannespuutarhan kannalta tärkeät yhdisteet ”menevät” alhaalta ylöspäin. Merkittävä osa niistä menee alempiin hedelmiin. Ja ylemmät hedelmät ”nääntyvät” nälkään.

Onneksi tilanne voidaan korjata. On varsin realistista saada aikaan nopeutettua ylempien kurkkujen kypsymistä.

Tätä varten alemmat hedelmät on poimittava oikein. BelNovosti-verkkopainoksen asiantuntija, agronomi ja maisemasuunnittelija Anastasia Kovrignyh jakoi tärkeän dacha flyhackin.

Miten poimia hedelmiä kurkkupensaista?

Jo muodostuneiden kurkkujen nyppiminen on tehtävä siten, ettei sato vahingoitu.

Ensimmäiseksi hedelmä pitää ottaa tukevasti kädellä kiinni.

Toinen toimenpide on painaa häntää peukalolla.

Tämä menetelmä edistää hedelmien huolellista nyppimistä ja ravinteiden asianmukaista kanavoitumista: yhdisteet menevät niihin kurkkuihin, jotka ovat korkeammalla.

Tämän seurauksena näiden hedelmien muodostuminen ei pysähdy. Päinvastoin, prosessi nopeutuu. Ja usein kerralla viisinkertaisesti.

Aikaisemmin dašanviljelijöille kerrottiin, miten aspiriinia käytetään kurkkujen ja tomaattien viljelyssä.