Parempi kuin pizza: Perunapiirakka: raasta vain perunat ja valmista suolainen perunapiirakka, jossa on vihanneksia, tomaatteja ja juustoa.

Suolainen perunapiirakka vihanneksilla, tomaateilla, juustolla ja persiljalla on erinomainen valinta kaikille, jotka etsivät maukasta mutta nopeaa ruokaa. Tämä piirakka on täydellinen yhdistelmä pehmeitä perunoita, tuoreita vihanneksia, mehukkaita tomaatteja, täyteläistä juustoa ja aromaattista persiljaa. Sen valmistaminen on yksinkertaista, mutta lopputulos on upea ja täynnä makua. Nauti tästä ihanasta piirakasta, joka on yhtä vaikuttava lautasella kuin se on herkullinen kielellä.

Jos sinullakin on suosikkiresepti, muista kertoa siitä Facebook-ryhmässämme ja vieraile myös ryhmässä , josta löydät päivittäin paljon hyviä reseptejä.


Suolainen perunapiirakka vihannesten, tomaattien, juuston ja persiljan kera

Mitä tarvitsemme:

  • 4-5 perunaa + kylmää vettä – kastelua varten
  • 1 purjo tai sipuli
  • 1 porkkana
  • suolaa, jauhettua mustapippuria – maun mukaan

Munaseos:

  • 2 munaa
  • 1 kuppi kefiiriä tai valkoista jogurttia
  • suolaa, jauhettua mustapippuria – maun mukaan
  • 200 g vehnäjauhoja
  • oliiviöljyä – tarpeen mukaan

Muut:

  • Oliiviöljy – voiteluun
  • 3 tomaattia
  • juustoraastetta – maun mukaan

Koristeluun ja ripotteluun:

  • tuoretta persiljaa – maun mukaan

Miten edetä:

1. Kulhoon laitat raastetta , jonka kaadat kylmää vettä – huuhtele, sitten siivilöi siivilän läpi ja siirrä toiseen kulhoon.

2. Laita pilkottu purjo tai sipuli pannulle, jossa on kuumennettua oliiviöljyä – paista miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia, lisää sitten porkkanaraaste – paista yhdessä, mausta suolalla ja jauhetulla mustapippurilla – sekoita.

3. Paistamisen jälkeen kaada kulhoon perunaraasteet – sekoita.

4. Munaseos: Toisessa kulhossa, halkaise munat, lisää kefiiri tai valkoinen jogurtti, mausta sitten suolalla ja jauhetulla mustapippurilla – vatkaa ja kaada jauhot – sekoita tasaiseksi ja lisää lopuksi öljyä tarpeen mukaan – sekoita hyvin.

5. Kaada saatu munaseos kulhossa olevien ainesten päälle – sekoita hyvin ja levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille, joka on voideltu oliiviöljyllä.

6. Paista esilämmitetyssä uunissa 25 minuuttia 180 °C:ssa.

7. Kun aika on kulunut, ota leivinpelti uunista ja asettele tomaattikierrokset kauniisti ja ripottele päälle juustoraastetta, mitä enemmän juustoa, sitä parempi.

8. Paista vielä 15 minuuttia uunissa 180 °C:ssa.

9. Koristele lopuksi tuoreella hienonnetulla persiljalla ja tarjoile rakkaudella ja hyvällä maulla.

Ystävät, toivotamme teille hyvää makua!

VIDEO-OPAS: