Nämä lisäravinteet tekevät ihmeitä – mustikat alkavat kasvaa eksponentiaalisesti

Yksi halutuimmista viljelykasveista monissa puutarhoissa Venäjällä on mustikka. Jotta tämä mehukas ja herkullinen marja voidaan kerätä koko kauden ajan laatikoihin, ammattimaiset dacha-kasvattajat suosittelevat valitsemaan ilmasto-olosuhteisiin sopivan lajikkeen ja ruokkimaan kasvia oikein, ja tätä varten sinun on tehtävä seuraavat toimet, raportoi IA Stavropol.Media.

Miten mustikoita lannoitetaan oikein kesällä ja syksyllä?

Kesällä dachan viljelijät suosittelevat nestemäisten lannoitteiden käyttöä kasveille. Juurilannoitukseen on parempi käyttää mustikoille, Kalinalle, karpaloille, karpaloille, karpaloille suunniteltua lannoiteliuosta. Liuos tulisi levittää juuren alle kerran kahdessa viikossa. Lannoite auttaa myös ylläpitämään maaperän optimaalista pH-tasoa.

Lehtilannoitukseen on tehokasta käyttää monitahoisia mineraalilannoitteita. Käsittely olisi tehtävä heti kukinnan jälkeen ja toistettava 2-3 viikon välein.

Hedelmien kypsymisen ja kukannuppujen muodostumisen aikana mustikoita on hyödyllistä ruokkia kaliumilla ja fosforilla, esimerkiksi kaliummonofosfaatilla.

Kahden viikon ajan ennen sadonkorjuuta dachan viljelijät kehottavat lopettamaan lannoituksen.

Syyskaudella dašanviljelijät kehottavat olemaan erittäin varovaisia mustikoiden ruokinnassa: epävakaasta säästä johtuvat liialliset ravinnemäärät voivat lisätä kasvien talvivaurioiden todennäköisyyttä. Syksyn lannoitteita valittaessa on suositeltavaa suosia lannoitteita, joiden typpipitoisuus on vähäinen.

Mustikka ei ole helpoin viljelykasvi, mutta agroteknisten sääntöjen noudattamisella voit saavuttaa onnistuneen hedelmänmuodostuksen millä tahansa puutarhatontilla. Etukäteen valmistellun maaperän merkitys on tärkeä, koska maaperä on puskuriväline ja pyrkii jatkuvasti palaamaan alkuperäiseen tilaan. Mustikoille suositellaan mineraalilannoitteiden ja biovalmisteiden monimutkaista käyttöä.

Ajankohtainen kuva

Teemakuva. Kuva: unsplash.com

Kannattaa muistaa, että nämä kokeneiden datsanviljelijöiden suositukset eivät takaa 100-prosenttista tulosta. Paljon riippuu näiden sääntöjen tarkkuudesta ja kunkin yksittäisen vihannesviljelijän taidoista.