Miten saada sansevieria tai ”anopin kieli” kukkimaan?

Sansevieria, joka kuuluu Asparagaceae-suvun (aiemmin Ruscaceae-sukuun luokiteltuun) monivuotiseen, juurakoituneeseen ruohokasvien sukuun, on tunnettu poikkeuksellisesta kestävyydestään, joka sietää sekä suoraa auringonvaloa että varjoa. Vaikka se sopeutuu monenlaisiin olosuhteisiin, sitä kasvatetaan parhaiten sisätiloissa. Tämä kasvi, joka tunnetaan myös nimillä anopinkieli, tiikerinkieli, lehmänkieli, kissankieli, tiikerinhäntä ja Pyhän Yrjön miekka, erottuu pitkistä, vihreistä lehdistä, joissa on harmahtavia sävyjä ja keltaiset reunat, mikä tekee siitä suositun valinnan koristekasviksi.

Sansevieria ei ainoastaan lisää esteettistä ilmettä koteihin, vaan auttaa myös puhdistamaan ilmaa, sillä sen lehdillä on kyky imeä myrkkyjä. Feng shuin alalla sitä pidetään ihanteellisena houkuttelemaan vaurautta, rahaa ja positiivista energiaa.

Kasvi kasvaa hitaasti ja tuottaa noin kolmesta neljään lehteä vuodessa. Koska se kehittyy vähitellen, myös kukinta tapahtuu hitaasti. Tämän prosessin optimoimiseksi ja anopinkielen optimaalisen kukinnan saavuttamiseksi voidaan noudattaa yksinkertaisia mutta erittäin tehokkaita vinkkejä. On erittäin tärkeää aloittaa tämä hoito kesällä, sillä tällöin kasvi alkaa kehittää ensimmäisiä kukkia helmi- tai maaliskuussa, mikä merkitsee prosessin alkua kohti toivottua tavoitetta.

Miten saada sansevieria kukkimaan.

Jotta sansevieria täyttyisi kauniista, näyttävistä ja herkistä kukistaan, on otettava huomioon kolme keskeistä tekijää: auringonvalo, kastelutiheys ja lannoite.

Auringonvalo: Afrikkalaisen alkuperänsä vuoksi sansevieria on kasvi, joka rakastaa täyttä aurinkoa, mutta ei koskaan suoraa aurinkoa. Vaikka se voi elää sekä ulkona että sisätiloissa ja kestää täydellisesti, se on parasta sijoittaa sisätiloihin ja saada vain epäsuoraa valaistusta ikkunan tai lasitetun oven kautta. Toisaalta se voi kasvaa pimeissä paikoissa, mutta se viivästyttäisi sen kehitystä, joka on jo ennestään hidasta. Valo auttaa lehtiä olemaan vahvoja ja pystyssä.

Kastelu: anopin kieloa tulee kastella vain, kun kasvualusta on kuiva. Liika vesi voi aiheuttaa juurten tai varren mätänemistä. Kastelussa on vältettävä lehtien kastumista. Toisaalta se ei pidä kosteasta ympäristöstä. Toinen huomioon otettava varotoimenpide on, että ruukussa on oltava hyvä salaojitus, joka mahdollistaa ylimääräisen nesteen poistumisen.

Lannoitus: Sansevierian ravitseminen on tärkeää, jotta se saa tarvitsemansa mineraalit, mutta sitä ei pidä tehdä liikaa, sillä se voi aiheuttaa haittavaikutuksia. On suositeltavaa levittää jotain luonnollista lannoitetta, kuten matojen heitteitä, kerran kuukaudessa loppukeväällä ja alkukesästä.