Miten kastella kirsikoita oikein kesäkuussa?

Oikea kastelu alkukesällä on avain runsaaseen mehukkaiden ja herkullisten hedelmien satoon. Valitettavasti juuri tänä aikana monet puutarhurit tekevät vakavan virheen, minkä vuoksi toivottua tulosta ei saavuteta.

Koska jotkut puutarhurit tietävät, että kirsikat eivät siedä kuivuutta kovin hyvin, he päättelevät virheellisesti, että nämä kasvit eivät tarvitse säännöllistä kastelua ja paljon vettä. Itse asiassa kosteusvajetta on kuitenkin jatkuvasti täydennettävä. Jotta voit nauttia mehukkaiden ja makeiden hedelmien runsaasta sadosta, on noudatettava kasteluaikataulua.

Kuinka usein ja miten kirsikoita kastellaan kesäkuussa?

Toimenpide on suoritettava 3-4 päivän välein. Tällöin sinun tulisi käyttää 30 litraa nestettä neliömetriä kohti puun rungon ympärillä olevaa kehää kohti. Tämä on normi aikuisille kasveille.

Kun toimenpide on suoritettu, maaperä on peitettävä jollakin mulching-materiaalilla. Olki on ihanteellinen. Mullan käyttö takaa, että kosteus ei haihdu liian nopeasti. Lisäksi kirsikat saavat suojaa rikkaruohoja vastaan.

Kirsikoiden kastelun ominaisuudet

Kastelu tehdään puun tai pensaan latvuksen ympärille illalla ulkolämpötilan laskiessa. Jokaiseen kasteluun käytetään kerrallaan 3-5 ämpärillistä vettä kirsikkapuun iästä ja maaperän kosteudesta riippuen. Järkevämpi ja tehokkaampi kastelutapa on kastella puut tippukastelulla. Tällöin tippukastelua käytettäessä kosteuden tunkeutuminen juuristoon on huomattavasti parempi. Tiputusnauha levitetään spiraalimaisesti suuremmasta halkaisijasta pienempään 30 cm:n välein. Tällöin vettä käytetään jopa 50 litraa puuta kohti jopa 20 vuoden ajan. Jos puu on yli 20-vuotias, vesimäärä voidaan nostaa 100 litraan.

Jos kesä on sateinen, on käytettävä vain nestemäistä lannan ja tuhkan seosta ja enintään 2 ämpärillistä tätä seosta pensaan tai puun alle, sillä kirsikka ei pidä seisovasta vedestä eikä liiallisesta kastelemisesta.

Kirsikkapuun kastelu on pakollista 3 kertaa koko kasvukauden ajan:

  • ensimmäinen – kukinnan aikana;
  • toinen – hedelmien kasvun aikana;
  • kolmas – kun lehdet muuttuvat ruskeiksi.

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä viimeiseen, kolmanteen kasteluun lokakuussa. Tätä kutsutaan kosteutta lisääväksi kasteluksi, ja se vaikuttaa suoraan kirsikoiden talvenkestävyyteen.