Magnesium – kenen ja milloin sitä pitäisi juoda

Se on neljänneksi runsain alkuaine ihmiskehossa kalsiumin, kaliumin ja natriumin jälkeen – sillä on tärkeä rooli luiden, pehmytkudosten ja sisäelinten rakentamisessa ja toiminnassa.

Yhdysvaltain kansallisten terveysinstituuttien (NIH) mukaan magnesium osallistuu yli 300 entsymaattiseen reaktioon kehossamme. Se on ensisijaisesti vastuussa paastoverensokerin tasojen säätelystä, hermojen ja lihasten toiminnasta sekä lievästä migreenin ja päänsäryn vähentämisestä.

Milloin on paras aika ottaa magnesiumia?

Kun magnesiumin puute on olemassa, on parasta ottaa magnesiumlisäravinteet ruoan kanssa tai aterioiden jälkeen, jotta magnesium imeytyy paremmin. Kommentoitujen lisäravinteiden ottaminen tyhjään vatsaan voi aiheuttaa ruoansulatusongelmia tai jopa ripulia.

Kuinka paljon magnesiumia tarvitset päivittäin?

Mitä tulee määrään, se riippuu useista tekijöistä, kuten sukupuolesta.

NIH:ssä julkaistussa tutkimuksessa suositellaan 400-420 mg päivässä, jos olet aikuinen mies, ja 310-320 mg, jos olet nainen. Päivittäinen saanti on erilainen raskaana oleville ja imettäville naisille.

Kenen pitäisi ottaa magnesiumlisää?

Ennen kuin ryhdyt käyttämään lisäravinteita, yritä saada kivennäisaineesi ravinnon kautta. Ruokavaliosi tulisi sisältää sellaisia ruokia kuin kurpitsansiemeniä ja chiasiemeniä, pinaattia, maapähkinöitä ja edamamea, terveysportaali neuvoo.

”Älä ota magnesiumlisää neuvottelematta lääkärin kanssa. Jos käytät lääkkeitä, sinun on varmistettava, että lisäravinteet eivät häiritse käyttämääsi lääkitystä ja että ne eivät aiheuta haitta- tai sivuvaikutuksia”, julkaisu lisää.

Voiko magnesiumia ottaa joka päivä?

Jos noudatat lääkärin suosittelemaa päivittäistä magnesiumin saantia ja kestoa, voit ottaa lisäravinteita joka päivä. Kysy lääkäriltäsi, minkälainen magnesium sopii sinulle parhaiten ja mikä on optimaalinen annos puutteen korjaamiseksi.

Mikä hedelmä sisältää eniten magnesiumia?

Tamarindi eli intialainen taateli on tamarindipuun hedelmä. Se on trooppinen hedelmä, jota voidaan syödä mehuna tai hedelmätahnana, ja sitä pidetään tärkeänä ainesosana intialaisessa ja senegalilaisessa keittiössä.

Tärkeää: Tämä artikkeli ei korvaa tasapainoista ruokavaliota ja asiantuntijan kuulemista! Keskustele lääkärin kanssa ennen lisäravinteiden käyttöä!