Lääkäri: syö 50 g tätä päivässä alentaaksesi kolesterolia.

Tohtori Arkady Mishkin suosittelee sisällyttämään päivittäiseen ruokavalioon 50-100 grammaa kaurahiutaleita, jotka beetaglukaanien sisällön vuoksi voivat tehokkaasti sitoa kolesterolia ja sappihappoja ruoansulatuskanavan luumenissa, mikä häiritsee niiden enterohepaattisen kierron prosessia . Tämä puolestaan johtaa veren ”pahan” kolesterolin määrän vähenemiseen.

Niille, jotka eivät jostain syystä voi tai halua syödä kaurahiutaleita, tohtori Arkady Mishkin ehdottaa vaihtoehtoisia vaihtoehtoja – muita täysjyväviljatuotteita, kuten ohraa ja ruista, joilla on myös kyky vähentää ”huonoa” kolesterolia.

”Kaurahiutaleiden tai muiden täysjyväviljatuotteiden säännöllinen nauttiminen 50-100 grammaa on yksinkertainen, edullinen ja tehokas tapa vähentää ”huonon” kolesterolin määrää, mikä puolestaan voi auttaa vähentämään riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Näiden suositusten noudattaminen ei ainoastaan paranna lipidiprofiilia, vaan myös ylläpitää sydän- ja verisuonijärjestelmän terveyttä monien vuosien ajan”, asiantuntija sanoo.

Muita kaurahiutaleiden hyötyjä

”Kaurahiutaleissa on runsaasti kuitua. Jos syöt säännöllisesti kaurapuuroa, unohdat, mitä ummetus ja turvotus ovat, ja puhdistat myös kehosi myrkyistä, sillä kaikki, mikä ’jämähtää’ ulos kuitujen mukana”, lääkäri lisää.

Kaurapuuro normalisoi ruoansulatuskanavan toimintaa, vähentää gastriitin ja paksusuolen syövän (paksusuolen ja sen umpisuolen pahanlaatuinen kasvain) riskiä.

”Kaurapuuro edistää serotoniinin tuotantoa. Jos aloitat päiväsi puurolla, olet onnellisempi. Tämä piparjuuri vähentää sydänsairauksien todennäköisyyttä. Ensinnäkin se sisältää beetaglukaania, joka alentaa veren kolesterolipitoisuutta ja auttaa pitämään verisuonet kunnossa. Toiseksi siinä on korkea magnesium- ja kaliumpitoisuus, asiantuntija sanoo.

Hän lisää, että kaurapuuro puhdistaa ihoa. Tämä kaikki johtuu hivenaineista, jotka auttavat avaamaan huokosia ja nuorentamaan ihoa, sekä kuidusta, joka poistaa jätteitä ja myrkkyjä kehosta, sekä mangaani-, rauta- ja magnesiumpitoisuudesta.

”Kaurahiutaleissa on runsaasti hivenaineita ja antioksidantteja. Ne auttavat kehoa torjumaan tulehdus- ja hapetusprosesseja, mikä auttaa ehkäisemään erilaisia sairauksia ja ylläpitämään immuniteettia”, asiantuntija sanoo.

Tärkeää: Tämä artikkeli ei korvaa tasapainoista ruokavaliota ja asiantuntijan kuulemista!