Herkullisia kanaviipaleita porcini-sienien päällä kermakastikkeessa pastan kanssa

Kanaviipaleet herkkusienillä kermakastikkeessa on klassinen tšekkiläinen ruokalaji, joka sopii täydellisesti perheillalliselle. Tämä ruokalaji on helppo valmistaa ja maistuu aina hyvältä. Liha on mureaa ja mehukasta ja kastike kermaista ja herkullista.

Ainesosat:

  • 500 g kananrintaa
  • 200 g kuivattuja herkkusieniä
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl jauhettua paprikaa
  • 1/2 tl kumina
  • 5 maustepalloa
  • 1 laakerinlehti
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan
  • 500 ml vettä tai lientä
  • 200 ml ruokakermaa
  • 2 ruokalusikallista jauhoja

Menettely:

1) Liota kuivattuja herkkusieniä kylmässä vedessä 30 minuuttia.

2) Leikkaa sianliha viipaleiksi, pehmennä, suolaa ja pippuroi.

3) Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista pilkottu sipuli siinä kullanruskeaksi. Lisää paprika- ja juustokuminajauhe ja paista lyhyesti.

4) Laita liha pannulle ja paista se kaikilta puolilta ruskeaksi.

5) Poista liotetut herkkusienet vedestä ja valuta vesi (laita sivuun noin 200 ml). Viipaloi herkkusienet ja lisää ne lihan joukkoon.

6) Lisää pannulle maustepippuri ja laakerinlehti ja peitä vedellä tai liemellä ja sienirihmastolla.

7) Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta sitten peitettynä, kunnes sienet ovat pehmeitä, noin 1 tunti.

8) Poista liha kattilasta ja aseta sivuun. Sekoita kerma ja jauhot vatkaten kastikkeeseen hieman kylmää vettä. Anna kastikkeen kiehua ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.

9) Palauta liha kastikkeeseen ja kuumenna uudelleen muutaman minuutin ajan.

10) Tarjoile possuviipaleet kermakastikkeessa perunoiden, nyyttien tai riisin kanssa.

Valmista myös:

Johtopäätös

Kanaviipaleet herkkusienien päällä kermakastikkeessa on maukas ja täyttävä ruokalaji, josta koko perhe pitää. Tämä ruokalaji on helppo valmistaa, ja se menee aina kaupaksi.